Életmód

Lezavarta a buszról a sofőr a látássérült Györgyöt

Hiába volt nála a kedvezményre jogosító igazolványa, a sofőr nem foglalkozott vele, lezavarta a férfit a buszról.

A látássérült és mozgáskorlátozott 62 éves György a kedvezményes utazásra jogosító igazolványát felmutatva utazott volna a buszon, ám a sofőr nem fogadta el, és megalázó módon bánt a férfival – írja a Blikk.

Az én buszomra ez nem vonatkozik. Fizessen, vagy szálljon le

– mondta a férfinak a buszvezető, aki állítólag rá sem nézett a kedvezményt adó kártyára. Végül azt mondta Györgynek, ha nem száll le, lerakja a buszról.

Így a következő busszal kellett utaznia, amelyen semmi gond nem volt az igazolvánnyal, sőt, a buszsofőr még segített is neki felszállni.

Az eset után az autóbuszállomáson tett panaszt, ahol azt mondták neki, hogy náluk fizetni kell az igazolvány mellett is, és a sofőrnek van igaza.

Pedig a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szerint érvényes plasztikkártya és a személyi igazolvány felmutatásával minden belföldi járaton érvényesíthető a fogyatékossági támogatásról szóló kedvezmény.

A közlekedési cég azt ígérte, kivizsgálják az ügyet. Györgyék az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulhatnának, ám azt mondták, nem kártérítésre, hanem bocsánatkérésre vágynak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top