Életmód

73 éves a világ legidősebb ötödikese

Egy régi álmát váltotta valóra.

Lalringthara, a hetvenhárom éves indiai férfi sosem végezte el az általános iskolát – önhibáján kívül. A New Hruaikawn faluban élő aggastyán 1945-ben született, amikor India még brit gyarmat volt. Édesapja kétéves korában meghalt, így nagyon hamar be kellett segítenie édesanyjának a család fenntartásában, ezért csak az első és második osztályt fejezte be.

A férfi tavaly felkereste a helyi iskola igazgatóját, és kérte a felvételét, ami idén meg is történt: rögtön az ötödik osztállyal kezdi. Ismerői szerint Lalringthara világéletében hatalmas tudásszomjról tett tanúbizonyságot, és mindig szerette volna befejezni az általános iskolát.

Lalringthara a helyi Mizo nyelven tud írni és olvasni, az iskolától viszont azt reméli, hogy angolul is megtanítják, és így megérti majd az angol nyelvű televíziót, sőt előbb-utóbb akár angol nyelvű önéletrajzokkal jelentkezhet új állásokra.

A férfi 60 évvel fiatalabb osztálytársakkal tanul, és hamarosan iskolai egyenruhát és tankönyveket is kap majd.

Forrás: North East Today

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top