Életmód

Ezek Budapest leghosszabb BKK-járatai

Egy budapesti tömegközlekedő, Ádám kikérte a BKK-tól a leghosszabb járatok listáját. Aki mindegyiket helyesen tippeli meg, az hivatalosan is a budapesti tömegközlekedés professzorának tekintheti magát.

A BKK azt írta Ádámnak, hogy a leghosszabb nappali buszjáratuk a 133E, amely Nagytétény és Újpalota között közlekedik a belváros érintésével, menetidő szerint másfél óra alatt. Az éjszakai buszok között viszont még hosszabb útvonalak is vannak. A csúcstartó a 990-es, amely a Normafától Rákoskeresztúrig tartó utat 117 perc, azaz csaknem két óra alatt teszi meg.

990-es éjszakai busz, BKK (forrás: Wikipédia / Aron_son)

Egy régi típusú 990-es éjszakai busz (forrás: Wikipédia / Aron_son)

A villamosok közül a 41-es fonódó teszi meg a leghosszabb utat, a Bécsi út / Vörösvári út állomástól a Kamaraerdei Ifjúsági Parkig 59 perc alatt. A 3-as metró még úgy is hosszabb útvonalon jár, mint a többi metróvonal, hogy jelenleg csak a Lehel térig közlekedik Kőbánya-Kispesttől, hivatalosan 22 perc alatt.

Akit a trolik és a HÉV-járatok is érdekelnek, a BKK Figyelőn további adatokat olvashat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top