Életmód

Ne meztelenkedj Svájcban! – Íme a 15 leghülyébb törvény a világon

Furcsa törvényekért nem nagyon kell nekünk, magyaroknak sem a szomszédba menni, de azért van pár olyan agyament szabály, amitől még a mi állunk is leesik.

1. Kanada: Törvényellenes a bébikompok és járássegítők forgalmazása, reklámozása, használata, mert nem biztonságosak. Akit rajtakapnak bébikompbirtokláson, azt akár 100 000 kanadai dollár (20 millió forint) bírsággal vagy 6 hónap börtönnel is büntethetik.

2. Oroszország: 2014-ben betiltották az olyan alsóneműket, amikben kevesebb mint 6% pamut van. Ez nagyjából azt jelenti, hogy csipkebugyit nem hordhatnak a nők, mert abban általában csupán 4% pamut található. A tiltást egészségügyi okokból hozták meg, mert a nejlonbugyogók bőrproblémákat okozhatnak.

3. Washington, Skamania megye: illegális a legendás – és nem létező – Bigfoot (Nagylábú) lény levadászása.

törvények országok társadalom vicces

4. Dánia: Betiltották a hülye neveket, nem adhatják például a Monkey (majom), Anus (ánusz) vagy Pluto nevet a gyereküknek a szülők. Meghatározott listáról lehet választani vagy külön kérvényezni a listán kívüli neveket, ahogy Magyarországon is.

5. Egyesült Államok: Több államban is tilos a szex házasságon kívül, rossz lehet kamaszfiúnak lenni ezeken a helyeken: Massachusetts, Virginia, Georgia, Idaho, Mississippi, Észak-Karolina, Utah, Dél-Karolina.

6. Kína: Azoknak a szerzeteseknek, akik azt állítják, újjászülettek, az államtól kell beleegyezést kérniük a reinkarnálódáshoz.

7. Japán: 2008-ban fogadták el a Metabo Law nevű törvényt, aminek az a célja, hogy kordában tartsák a lakosság súlyát. A törvény szerint a cégek és az önkormányzatok kötelezően évente megmérik a 40–74 év közötti lakosok derekát. A derékméret nőknél maximum 90 centi, míg férfiaknál 85 centi lehet. Ha valakinek ennél nagyobb, akkor dietetikushoz kell mennie tanácsadásra.

törvények országok társadalom vicces

8. Alaszka: Tilos eladni vagy ajándékozni alkoholt egy részeg embernek, sőt be sem engedhetnek a kocsmába ittas embert.

9. Olaszország: Nagyon komolyan veszik az olaszok a háziállatok biztonságát, annyira, hogy Rómában betiltották a gömbölyű akváriumokat. Azért tették ezt, mert állítólag az ilyen akváriumoktól a halak megvakulnak, és nem jutnak elég oxigénhez.

10. Csád: Tilos fényképeket készíteni az országban. Nemcsak az épületekben, hanem még egy naplementét sem fotózhatsz le anélkül, hogy előbb engedélyt ne kellene kérned a kommunikációért felelős minisztériumtól.

11. New York: Szabálysértés, ha vasárnap vágja le a hajadat a borbély.

törvények országok társadalom vicces

12. Delaware: Bárkinek érvénytelenítik a házasságát, aki azzal az indokkal adja be a válást, hogy csak viccből vagy fogadásból házasodott.

13. Kanada: Tilos egy tranzakcióban 25 pennynél több apróval fizetni. Tehát a boltban nem tud majd fizetni a gyerek a malacban gyűjtött aprójával.

14. Bogotá: Illegális, ha autóba vagy motorra pattansz az éves autómentes napon. Akiket mégis vezetésen kapnak reggel 5 és 19:30 között, azokat 17 000 dollár (4,3 millió forint) bírsággal sújtják.

15. Svájc: Éreztél már ellenállhatatlan késztetést rá, hogy meztelenül menj kirándulni? Ha igen, akkor ne menj Svájcba, mert ott betiltották a nudista kirándulást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top