Életmód

Kiakadtak a szülők, szüzességet követel az iskola a diákoktól

Felháborodtak a szülők az iskola miatt, miután a tanárok szűzies életre biztatták a gyerekeket a házasságig.

Az angliai Guernsey Blanchelande Főiskola megtagadja az óvszer és más fogamzásgátló módszerek fontosságát hangsúlyozó tanításokat. Helyette azt sugalmazzák inkább a gyerekeknek, hogy tartózkodjanak a szexuális együttléttől egészen a házasságig. Amikor a szülők ezt meghallották, felháborodtak, hogy az iskola nem készíti fel a diákokat a modern felnőtt életre. Sokan nagyon aggasztónak tartották az erősen konzervatív felvilágosítást.

„A biztonságos szexnek az első számú dolognak kellene lennie, amit minden gyereknek meg kellene tanítani otthon és az iskolában is.”

Tulajdonképpen nem meglepő a vallásos iskola hozzáállása. Honlapjuk szerint előnyben részesítik „az erények, különösen a tisztaság és a szerénység oktatását”, emellett minden diákban olyan tulajdonságok kifejlesztésére törekszenek, melyek magukban foglalják az „ítélet jóságát és integritását”, valamint „a tisztességes szeretet képességét”.

A szülőknek azonban megvan a lehetőségük, hogy kivegyék gyermekeiket ezekről az órákról, más alternatívát viszont nem kínál az intézmény.

Az igazgató az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a diákok „szabadon vitathatják” a katolikus egyház tanításait, majd kijelentette: az intézmény folyamatosan és  elkötelezetten átfogó kapcsolati és szexuális nevelést ad minden tanítványának.

Daily Star

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top