Életmód

Ezt teszi a mobilfüggőség a testünkkel

Nem csak az agyunkat, hanem a testünket is alaposan megváltoztatja az okostelefon-függőség.

Az utóbbi években nagyon sok tudományos munka bizonyította az állandó okostelefonhasználat káros hatását az agyra. A túlzásba vitt okostelefonozás, akár az alkohol- és a drogfüggőséghez hasonló mértéket is ölthet, nem egyszerű leszokni róla. A lemondást segítendő léteznek már  olyan mobilos applikációk, amikkel percre pontosan monitorozhatjuk, hogy aznap hány órát használtuk az okostelefonunkat. 

Ugyanakkor az állandó mobil felett görnyedés testre gyakorolt hatásait csak mostanában kezdték el vizsgálni a kutatók. Pedig hosszútávon a testben is éppen elég kárt tudnak tenni az okostelefonok, elsősorban a szemekben, az állandó képernyőbámulás miatt.

Ezenkívül a vállakban és a karizmokban is, mivel napi több órán át egyetlen, jellegzetes tartásban pötyög a legtöbb ember a telefonján. A képernyő nézéshez behorpasztott mellkas pedig hosszútávon a keringési rendszert károsíthatja. 

(Forrás: Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top