Életmód

Megszólták a gimnazista lányt, mert nem volt rajta melltartó

„Elegem van abból, hogy a végén mindig rajtunk, lányokon csattan az ostor, mikor az igazi baj szerintem az, hogy a fiúkat nem tanítják meg arra, hogy tiszteljék a nőket.”

Amikor a minap elindult az iskolába, a texasi gimnazista, Brittney Coelho minden tőle telhetőt megtett azért, hogy megfeleljen az iskola szigorú öltözködési előírásainak. A szettjéről a biztonság kedvéért még egy fotót is készített, amin jól látszik, hogy egy hosszú ujjú, zárt felső mellett döntött, amely minimális bőrfelületet sem enged láttatni a felsőtestéből.

„Az előírások szerint a melltartó nem kötelező” – magyarázza Brittney, majd hozzáteszi, nagyon kiborult, mikor az igazgatóhelyettes az egyik szünetben félrehívta, és szóvá tette, hogy nincs rajta melltartó. „Amikor azt mondta, fel kellene vennem egyet, azonnal rávágtam, hogy arról szó sem lehet, hiszen még otthon se hordok soha.”

öltözék melltartó öltözködési szabályok

Kép forrása: Yahoo News

Brittney a Yahoo News amerikai hírportálnak azt mondja, az igazgatóhelyettes a nemleges választ hallva arról kezdett neki beszélni, hogy az öltözékével eltereli a fiúk figyelmét, különösen, ha elkezd majd fázni. „Életem legkínosabb beszélgetése volt, amit soha többet nem szeretnék átélni” – vallja be Brittney, aki ebédszünetben azonnal hazament, hogy felvegyen egy melltartót.

„Apukám épp otthon volt, és neki is elmondtam a dolgot, de legnagyobb meglepetésemre az igazgatóhelyettessel értett egyet. Kiakadtam. Szerintem ez szimpla szexizmus. Elegem van abból, hogy mindig mi, lányok szívjuk meg azt, hogy a fiúknak képtelenek megtanítani, hogy tiszteljék a nőket” – idézi a Yahoo News a fiatal lányt, aki szerint egyáltalán nincs rendben az, hogy neki kell eltakarnia magát ahhoz, hogy a fiúk ne bámulják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top