Életmód

Megalázták az iskolában, mert nem viselt melltartót

Melltartó viselésére kötelezték azzal az indokkal, hogy hidegben kirajzolódik a mellbimbója a pólója alatt, ez pedig elvonja a fiúk figyelmét a tanulástól.

A texasi tinédzserlány, Brittney Coelho teljességgel megfelelt középiskolája öltözködési szabályzatának, amikor hosszú ujjú, karjait és melleit is takaró pólóban ment iskolában. Melltartót viszont általában nem szokott hordani, amit ez alkalommal szóvá is tett neki az iskola vezetése:

Egy nagyon kellemetlen beszélgetésem volt az iskolai adminisztrátorral. Elmondta, hogy szerinte melltartót kellene húznom, mert a melleim elvonják a fiúk figyelmét a tanulásról.

A lány annyira kellemetlenül érezte magát a beszélgetés után, hogy az ebédszünetben haza is ment melltartót húzni, azonban később édesapjával is átbeszélve az esetet, rájött, hogy igazságtalanul kérték őt a melltartó viselésére.

Később közösségi oldalán is kiposztolta a történetét, illetve az iskola öltözködési szabályzatát is, amelyben szó sincsen melltartóviselési kötelezettségről. Azóta többen megerősítették első megérzését, hogy az adminisztrátor kérése szexista volt:

Miért az én felelősségem, ha a melleim elvonják a fiúk figyelmét? Ez nem az én gondom kellene, hogy legyen

– írta később Twitter-oldalán.

(Forrás: Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top