Életmód

Két gyerekkel, saját vállalkozással diplomázott le az egyedülálló anyuka

Elmesélte, milyen rögös út vezetett idáig.

Minden nőre inspirálóan hathat annak az amerikai lánynak a története, aki 24 évesen egy hét- és egy hároméves gyerek egyedülálló édesanyjaként szerzett divattervezői diplomát a Louisianai Állami Egyetemen. A fiatal anyuka, Ronlonda Robinson egy családi fotósorozattal ünnepelte a nagy napot, illetve megragadta az alkalmat, hogy megossza követőivel, hogyan is jutott el idáig.

This has been my best Mother's Day weekend ever.😩💕 Wishing the same joy on all of you lovely Mommy Queens out there!

253 Likes, 8 Comments - Queen Londa Love👑 (@queen.londa) on Instagram: "This has been my best Mother's Day weekend ever.😩💕 Wishing the same joy on all of you lovely Mommy..."

Tizenhat éves gimnazista voltam, amikor teherbe estem, miután beleszerettem egy fölém járó srácba, aki tagja volt a focicsapatnak. Sajnos hamarosan  kiderült róla, hogy ő csak önmagát szereti

– mesélte Robinson a Yahoonak. Elmondása szerint a gyerek apja teljesen magára hagyta, amikor kiderült, hogy várandós. Első gyermeke születése után, a gimnázium befejezéséig édesanyja segített neki a gyereknevelésben.

Sajnos emiatt kissé megromlott a viszonyunk, mert a gyerek körüli teendők csak további nehézségeket jelentettek a családomnak, miközben már így is anyagi gondokkal küszködtünk. Ennek ellenére második legjobbként végeztem az osztályomban.

Robinson a gimnázium befejezése után azonnal jelentkezett az egyetemre, de részmunkaidőben dolgozni is elkezdett: saját maga által tervezett ruhákat varrt és adott el. Mindemellett gyermekére is igyekezett minél több időt fordítani, hamarosan pedig a szerelem is újra rátalált.

A fiatal egyetemista újra teherbe esett, és bár először nem volt túlságosan boldog a hírtől, megnyugtatta, hogy második gyermeke apja sokkal odaadóbbnak bizonyult, és végig támogatta őt a terhesség alatt.

Sajnos azonban a jegyei gyorsan romlani kezdtek, emiatt pedig különórákra kellett járnia. Erre természetesen ismét neki kellett előteremtenie a pénzt. Ez vezetett ahhoz, hogy Robinson egyre növekvő vállalkozása felé fordult, a közösségi oldalakon pedig lassan, de biztosan növelte vásárlói körét. Hamarosan már annyi megrendelője volt, hogy naponta öt ruhát kellett megvarrnia a tanítási szünetben.

Sikerein felbuzdulva hamarosan a jegyei is javulni kezdtek. Második gyermeke születésekor nem lehetett volna boldogabb. Sajnos azonban nem sokáig tartott az idill: kiderült, hogy újdonsült párja hűtlen hozzá, ezért hamarosan úgy döntöttek, hogy szakítanak.

Robinson azonban nem hagyta, hogy ez a kedvezőtlen fordulat megtörje. Inkább újult erővel összpontosított a tanulmányaira, három évvel később pedig sikerrel lediplomázott. Most úgy tervezi, a gyerekek mellett kizárólag a saját vállalkozására fog koncentrálni, amely időközben olyan jövedelmező lett, hogy már saját autót is vehetett magának.

Bárki lehet sikeres, ha azzal foglalkozik, ami iránt igazán lelkesedik. Mindannyiunknak célja van ezen a világon, méghozzá nagyon egyszerű: azt kell csinálnunk, amit szeretünk. […] A kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét

– összegezte Robinson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top