Életmód

Vonatbaleset áldozatával szelfizett, az olaszok felháborodtak

Magát és a sérültet ellátó mentősöket fotózta le egy férfi egy baleset helyszínén. Az olasz lapok felháborodott véleménycikkekben tiltakoznak az ilyesmi ellen.

Május végén sodort el a vonat egy kanadai nőt az észak-olaszországi Piacenzában. A helyszínre siető és a sérült ellátását megkezdő mentők mellett egy fiatal férfi is közel merészkedett a baleset helyszínéhez, igaz, ő azért, hogy szelfit készítsen a sérülttel és a mentősökkel.

A rendőrség még a helyszínen kötelezte a férfit, hogy törölje a telefonjából a szelfit. Egy fotós viszont lefényképezte, ahogy a szelfi épp elkészül, ennek nyomán pedig több olasz lap is felháborodott véleménycikket közölt. Azt írják, az internet már kórosan elváltoztatta az emberek személyiségét, a szelfikultúra pedig rákként marja szét az internetes kommunikációt. A kanadai nő állapotáról viszont nem tudni közelebbit. (via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top