Életmód

Ovikert: zöldséget termesztenek a Heves megyei óvodások

Az Ovikert Programban a gyerekek is részt vesznek a kertészkedésben, így megismerik a zöldségeket, tudják, mi kerül az asztalukra, és az egészséges táplálkozásra is megtanítja őket.

Már hét éve járja a Heves megyei óvodákat Stiller Tamás séf, az ovikert elindítója, aki a kertészkedés szépségeire és az egészséges táplálkozásra tanítja a gyerekeket.

A Heol.hu egy egri óvodában járt, ahogy az ötletgazda mutatta meg a kicsiknek, hogyan tegyék a palántákat a földbe. Zellert, tököt, paprikát és paradicsomot ültettek, a gyerekek pedig minden munkafolyamatban részt vettek.

Az Ovikert Programban az önkormányzati konyhába kerülnek a megtermelt zöldségek. Jelenleg 16 óvoda vesz részt a kezdeményezésben, sok helyen már nem is kell palántát vinni, mert maguk is megtermesztik, vagy a szülők segítenek.

Az ovikert arra is jó, hogy a gyerekek az elejétől kezdve lássák, mi kerül az asztalra, mikor és honnan szedik a zöldséget, mennyi munka van vele. Emellett megbarátkoznak a zöldségekkel, és szezonális étkezésre is megtanítja őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top