Életmód

90 éves platánfákat mentett meg a kivágástól Tarlós István

Megmenekült a kivágástól, legalább is egy ideig, az a tizenhét, 80-90 éves platánfa, amelyek kivágására május végén adott engedélyt a főváros, de ezt Tarlós István pénteken felfüggesztette.

Eddig úgy volt, hogy a 72-es troli új végállomásának és megállóinak építése miatt kivágnak 17 egészséges, 20 méter magas, 80-90 éves platánfát a Thököly úton. A fakivágásra az engedélyt a Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága adta meg május végén, viszont Zugló polgármestere, Karácsony Gergely Tarlós Istvánhoz fordult a Thököly úti fák megmentése végett.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint Tarlós István a végrehajtást felfüggesztette addig, amíg személyesen tájékozódik az ügyben, és egyeztet az engedélyt kiadó testület vezetőjével.

A Mexikói út és Gizella utca közötti szakaszon élő, 20 méteres, kivágásra ítélt platánokról a szakvélemény is megállapította, hogy kivágásuk nem egészségi állapotuk, hanem kizárólag az útépítés miatt lett indokolt. Ezeknek a fáknak az értékét a Főkert Zrt. is több millió forintra becsülte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top