Életmód

Kerekesszékes sportolók erőszakolták meg a csapattársukat

A brazil női kerekesszékes kosárválogatott három tagját felfüggesztették az eset miatt, a csapat koordinátora pedig korábban – állítólag az ügy miatt – öngyilkos lett.

Bizarr történetről számolt be az olimpiai sporthírekkel foglalkozó Inside the Games oldal. Azt írják, hogy a brazil női kerekesszékes kosárlabda-válogatott három játékosát szexuális erőszak miatt felfüggesztették.

A háromszoros paralimpikon Lia Martins, valamint Denise Eusébio és Geisa Vieira nem játszhat a nemzeti válogatottban az augusztusban Németországban kezdődő világbajnokságon sem.

A három sportolót azzal vádolják, hogy az egyik – meg nem nevezett – csapattársukat egy edzőtáborban akarata ellenére kirángatták a kerekesszékből a földre, majd levetkőztették, és egy műpénisszel szexuálisan bántalmazták.

A csapat koordinátora, Gracielle Silva ellen az volt a vád, hogy ő fogta le az áldozatot. Emellett felismerték az abúzusról készített fotókon, amelyeket a WhatsAppon keresztül küldözgettek egymásnak.

Silva májusban lett öngyilkos, miután az első állítások nyilvánosságra kerültek.

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top