Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Tíz nőből kilenc élt már át szexuális zaklatást

Tíz brüsszeli nőből kilencet ért már valamilyen formában szexuális zaklatás a Genti Egyetem legfrissebb felmérése szerint.

Első hallásra is döbbenetes eredménye van annak a szexuális zaklatásról szóló felmérésnek, amit a Genti Egyetem végzett a brüsszeli nők körében. Eszerint a brüsszeli nők közel 90 százalékát érte már valamilyen formában szexuális zaklatás.

A megkérdezett nők 88 százaléka átélt már szexuális zaklatást, az esetek mintegy felében ez fizikai erőszakot jelentett. A válaszadók harmada pedig arról számolt be, hogy máig nem sikerült teljesen feldolgoznia a történteket – ismertette a reprezentatív kutatás eredményeit a De Tijd című belga napilap.

A cikk szerint a brüsszeli hatóságok márciusban elérhetővé tesznek egy telefonos alkalmazást, amely lehetővé teszi az áldozatok és a szemtanúk számára a mielőbbi bejelentést. Hasonló alkalmazás Franciaországban is működik.

A felmérést Bianca Debaets, a brüsszeli régió esélyegyenlőségi államtitkára rendelte meg, aki szerint a városban „túl kevés tiszteletet tanúsítanak a nők iránt”.

Címlap

top