Életmód

A jóga világnapja: a világ legjobb jógahelyszínei

A jóga világnapja alkalmából az Emirates légitársaság összegyűjtötte a világ legfantasztikusabb jógahelyszíneit. Az Indiából származó jóga több egyszerű mozgásformánál: az ember testi, lelki, szellemi, szociális és spirituális kiteljesedését szolgálja. Elmélyülés a tengerparton, egy kis templomban, a Himalája közelében vagy éppen a világ legnépszerűbb jógafesztiválján.

Napüdvözlet a Himalája lábánál – úti cél: Delhi, India

Jóga a Himalája lábánál – ez minden jógi álma. A páratlan látkép és a békesség ideális körülményeket nyújt a légzőgyakorlatokhoz, a test és a lélek tökéletes harmóniájához. A Himalája lábánál található Risikés az egyik legfontosabb indiai zarándokhely, amely számtalan lehetőséget kínál a hagyományos jógamódszerek gyakorlásához.

joga, joga vilagnapBarre Body, az újító mozgásforma – úti cél: Sydney, Ausztrália

Ausztráliában egyre népszerűbb az alakformáló Barre Body, mely a jóga és a pilates elemeit kombinálja balettrudas edzéssel. Mivel alaposan megdolgoztatja a mélyizmokat, ideális mindenkinek, aki jógázik, és valami újra vágyik.

joga, joga vilagnapUbud, a jóga „Mekkája” – úti cél: Denpasar, Bali

Bali spirituális központja Ubud, melyet gyakran a „jóga Mekkájaként” is emlegetnek. A füstölők illata, a szent papok által vezetett ceremóniák és a kis templomok a városképhez tartoznak, és a balinézek erősen spirituális életmódjába ringatják az odalátogatókat.

joga, joga vilagnapRelaxáció a tengerszint alatt – úti cél: Malé, Maldív-szigetek

A Maldív-szigeteken úgy tartják, a teljes pihenés és békesség eléréséhez a jóga a legjobb módszer. Itt a jógik 5,8 méterrel a tengerszint alatt egyesíthetik a testüket és a lelküket meditáció, jóga és légzőgyakorlatok segítségével.

joga, joga vilagnapA legújabb jógatrendek a Jógafesztiválon – úti cél: Tokió, Japán

Idén szeptember 15. és 17. között Tokiótól 40 percnyire, a jokohamai Convention Centre Pacificóban rendezik meg az egyik legnagyobb jógafesztivált, több mint 150 jógaoktatóval, valamint a legújabb étkezési és öltözködési trendekkel.

joga, joga vilagnap

(Forrás: Flow PR)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top