Életmód

Húszezer forintért adják az 5 literes Cuba Librét a Balaton Soundon

Szerdán elkezdődött Zamárdiban a 12. Balaton Sound, ahol már a nyitónapon nagy volt a tömeg. A napijegyesek egyórás bejutással számoljanak, viszont a sör annyiba kerül, mint tavaly.

Idén tizenkét éves a Balaton Sound, a kamaszkorba lépett fesztivál szerdán kezdődött el Zamárdiban. Az Index helyszíni beszámolója szerint már a nyitónapon is sokan voltak, és nem kizárt, hogy ki kell tenni a megtelt táblát a pénteki és szombati napon, amikor Martin Garrix és David Guetta fognak fellépni.

A fesztivál területén mindenért a karszalagba épített chippel lehet fizetni, amelyet vagy automatán keresztül, vagy a Balaton Sound hivatalos alkalmazásával lehet feltölteni forintokkal. Van is mire költeni bőven.

Tavaly óta nem változott a sör ára a Soundon, idén is 790 forintért adnak 4 deci Heinekent. A fröccs és a rövid sem lett lényegesen drágább 2017 után, fröccsözni átlagosan 1500 forintért lehet, a 4 centes rövidekért 1250 forintot kérnek el, az üdítők 500 forintos áron mennek, beleértve az ízesített vizeket is, az energiaital pedig 760 forintba kerül.

Az Index úgy tapasztalta, hogy a Balaton partján a koktélok a legnépszerűbbek: a 4 decis Mojito, a vodkaszóda és a továbbra is népszerű Aperol Spritz 2000 forintba kerül. Szerencsére szinte mindegyik koktélból kapható nagy vagy óriás változat is. A 2 literes Cuba Libre 9000 forintba kerül, míg egy 5 literes adagért 20 ezer forintot kérnek.

A gyros pitában 1500 forint, a tál 2200, az egyszerűbb hamburgerek 1500 forinttól indulnak, de aki valamilyen komolyabb, kézművesebb, angus marhából készült ételre vágyik, annak legalább 2000 forintot kell kiadnia. A sima lángos egy ezres, a sajtos tejfölös 1500, de létezik még ezenkívül kolbászos, baconös, csirkés és csülkös verzió is 2500 forintért.

A pizzaszelet 900 forintba kerül. Kínait 1800 és 2500 forintért lehet enni, a hot dog 950. Van vegán kaja is a fesztiválon, de ez az egyik legdrágább, egy édesburgonyás burger 2500 forint, de ha gluténmentes buciban kérjük, akkor már 3300 forintra megy fel az ára – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top