Életmód

Foci-vb 2018: ötmillió angol lett „beteg” a győztes meccs másnapjára

Anglia bejutott a legjobb nyolc csapat közé, és a nagy ünneplésben rengetegen elkaptak valamilyen rejtélyes betegséget, ami miatt nem tudtak bemenni dolgozni.

Anglia kedden a hosszabbítás után, büntetőpárbajban győzte le Kolumbia válogatottját az oroszországi foci-vb-n. Mivel a csapat így bejutott a legjobb nyolc közé, hatalmas ünneplés volt Angliában. Most az is kiderült, mekkora.

Még a meccs előtt készült egy közvélemény-kutatás kétezer ember részvételével. Arról kérdezték őket, hogy másnap bemennének-e dolgozni egy angol győzelem után – írj a Nemzeti Sport. Ezek voltak a válaszok:

  • 16 százalék meggondolná, hogy „betegszabadságot” vegyen ki,
  • 8 százalék valószínűleg kivenne egy napot,
  • 7 százalék biztosan nem menne dolgozni.

A teljes dolgozói létszámra vetítve ezek az arányok azt jelentik, hogy körülbelül 5 millió angol hagyta ki a munkanapot szerdán.

Ők már a meccs előtt így ünnepeltek, el lehet képzelni, mi történt később (Fotó: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

A Brit Sör és Pubszövetség is készített egy felmérést, amely szerint 2,84 millió liter italt fogyasztottak a szomjas angol szurkolók. Így már nem is meglepő, hogy rosszullét miatt nem mentek be másnap dolgozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top