Életmód

5 és fél évig nem vették észre, hogy agydaganata van

Az akkor 13 éves lány az interneten keresett rá a tüneteire, és felmerült benne, hogy agytumora van, de az orvosok nem vették komolyan.

Chelsea Yeomans 13 éves volt, és a vizsgáira készült, amikor erős fejfájás és szédülések kezdték gyötörni. A háziorvosa azt mondta, csupán a stressz és a hormonok miatt lehet és azt javasolta neki, hogy szedjen paracetamolt.

A panaszai azonban nem múltak, a tinilány pedig ráeresett a neten a tüneteire és felmerült benne, hogy agydaganata lehet. Hiába említette meg azonban az orvosnak a gyanúját, nem vették komolyan.

Az elkövetkezendő 5 és fél évben rengeteget szenvedett. Borzalmas fejfájásai voltak és erős fájdalomcsillapítót szedett, melyet nem is neki írtak fel, hanem az édesanyjának hátfájásra. Időközben kitanult fodrásznak, és dolgozni járt.

2014-ben aztán a háziorvosa beutalta a Russells Hall Kórházba, ahol egy nap alatt hat specialista vizsgálta meg. Amikor az utolsó megérintette a nyakát, a lány felsikoltott a fájdalomtól. Az orvos ekkor CT-vizsgálatot kért, melyen kiderült, hogy a lánynak narancs méretű agytumora van. Csupán két hétre volt attól, hogy a daganat következtében deréktól lefelé lebénuljon.

Két nappal később megműtötték, az operáció során a tumor 90 százalékát sikerült eltávolítani a testéből. A műtét következtében részben elveszítette az emlékezetét, emiatt többek között a szakmája gyakorlásával is fel kellett hagynia.

A lánynak kezdetben félévente, most már csak kétévente kell ellenőrzésre járnia. Ma is vannak még fejfájásai, és még mindig aggódik, hogy a tumor esetleg visszatér.

SWNS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top