Életmód

Fájt a talpa, levágták a lábát az anyának

Több műtét után amputálni kellett a kétgyermekes édesanya lábát. Protézist kapott, de az előző tönkrement, az új pedig milliókba kerül.

Évekkel ezelőtt Melinda talpfájásra panaszkodott, orvosról orvosra járt. Olyan injekciót kapott, amelytől a daganat tojás nagyságú lett a talpában. Több műtéten átesett, de a daganat mindig visszanőtt, ezért amputálták a lábát – számolt be a Tények.

Protézist kapott, amelynek a költségeit a munkahelye egy alapítvánnyal együtt fizette. Az alapítvány és a támogatás azonban megszűnt, ám a kétgyermekes fiatal anyukának egy egyedi művégtag jelentene megoldást. Ez viszont nyolcmillió forintba kerülne.

Még az egészségbiztosító támogatása mellett is másfél millió forintot kellene fizetnie, a támogatás elbírálása pedig hosszú idő. Melindának most lenne szüksége a protézisre, mert az előző tönkrement, és már nem tartja a lábát.

Az anyuka most abban bízik, hogy van olyan megoldás, amely visszaadhatja a megszokott életét, mert csak protézissel tudja végigcsinálni a hétköznapjait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top