Életmód

Amputált végtagúaknak nyitott jógastúdiót

Egy michigani, amputált végtaggal élő nő otthagyta unalmas irodai állását, hogy jógatudásával sorstársainak is segíthessen.

Miután elvégzett egy 200 órás jógaoktatói tanfolyamot, otthagyta unalmas könyvelői állását, és saját jógastúdiót nyitott a 25 éves Kelsey Koch. A fiatal lány egyik alsó lábszárát kilenc hónapos korában kellett amputálni és bár emlékezete óta így nőtt fel, mégis sok tevékenységben akadályozta őt egyik lábának hiánya. Hiába szeretett volna például nagyon sportolni, sokáig csak a golfban tudta kiélni mozgásigényét. 

Fiatal felnőttként azonban találkozott egy csodálatos jógaoktatóval, aki rábeszélte, hogy sportolásra is alkalmas művégtagot válasszon magának. Ezzel párhuzamosan Kelsey beleszeretett a jógázásba és hamarosan elvégezte a jógaoktatói tanfolyamot is.

Most megnyílt jógastúdiójában elsősorban más, amputált végtaggal élő embereknek szeretne segíteni és bebizonyítani nekik, hogy műlábbal, -kézzel is teljes értékű életet élhetnek.

(Forrás: stories.swns)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top