nlc.hu
Életmód

Lábprotézissel is aktívan sportol Attila

40 métert zuhant siklóernyőjével Attila, amputálták a lábát, de a protézisével is űzi tovább a sportokat

Világéletében sportolt, talán ennek is köszönheti, hogy túlélte a számtalan sérülést.

Hervát Attila 2019-ben szenvedett siklóernyős balesetet: összeomlott a siklóernyője repülés közben, ő pedig egy sziklafalnak csapódott, majd 40 métert zuhant. Azonnal kórházba vitték, ahol 7 órás műtét következett, a vizsgálatok során ugyanis kiderült, hogy szinte mindene összetört, sőt a mája mögötti verőér is szétrobbant. Hat héten át folyamatosan altatásban tartották, csavarokkal rögzítették a törött gerincét és a többi eltört csontját, a sérült lábát pedig amputálták – írja a Blikk.

Hervai Attila,

Lábprotézisével is tovább űzi a sportokat Hervát Attila – Forrás: @hervatattila / TikTok

A kórházi kezelést két hónap rehabilitáció követte. Amíg altatásban volt, 30 kilót fogyott. Mostanra pedig már újra sportol, wakeboardozik, snowboardozik, mindezt protézissel. Mellette pedig videóüzeneteivel támogatja azokat, akiknek segítség kell.

„Van, akinek abban segítek, hogy milyen végtagprotézisre van szüksége, de olyan visszajelzéseket is kaptam, hogy az én problémáim láttán rájöttek, hogy az ő gondjaik mennyire kicsik” – mesélte a lapnak Attila.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top