Életmód

Nem használhatta a McDonald’s fogyatékkal élők vécéjét, mert nem úgy nézett ki

A 83 éves férfit addig nem engedték be a fogyatékkal élők mosdójába, míg be nem bizonyítja, hogy ő is az.

Tony Hesdon egy liverpooli McDonald’sban kávézott édesapjával, Wally-val, amikor annak ki kellett mennie a mosdóba, de mivel nem látszott rajta, hogy fogyatékkal élő, a mindenki által használt vécékhez irányították. A 83 éves férfi súlyos ízületi gyulladásban szenved, kínosan érezte magát, miután lejáratták a többi vendég szeme láttára. 

„A hely menedzsere azt mondta az apámnak, hogy be kell bizonyítania fogyatékosságát, csak akkor kaphatja meg a mosdó kulcsát. Ragaszkodott a fogyatékosság bizonyításához, és ahogy a sorok nőttek, egyre többen hallgatták végig ezt” – mondta el Tony a Metro.co.uk-nek.

Fotó: Pixabay

Wally ezután bemutatta a menedzsernek a fogyatékos-autóbuszbérletét, de még ennek sem hitt a férfi, aki a Munka-és Nyugdíjügyi Minisztérium által kiadott levelet követelte bizonyítékként. Miután a menedzser az emeleti mosdókba küldte Wallyt, az megpróbálta elmagyarázni, hogy nem tud felmenni ízületi gyulladása miatt. Kérte, hogy kapcsolják be az emeleti felvonót, de a menedzser ezt is visszautasította azzal a magyarázattal, hogy csak a tolószékben ülők részére használható. 

A megalázott és megbántott Wally végül azt mondta fiának, menjenek, mert nem akart vitatkozni.

Tony szerint nem azzal van a probléma, hogy zárva tartják a fogyatékkal élők mosdóját, hogy ne használhassa bárki, hanem a személyzet tudatlansága, miszerint csak annak lehet baja, akin egyértelműen látszik is.

A McDonald’s szóvivője elnézést kért az incidens miatt:

„Elnézést kérünk bármilyen sérelemért és kellemetlenségért, és arra buzdítjuk az ügyfelet, hogy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálati csapatunkkal.”

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top