Életmód

Sürgős transzplantációra vár az immunrendszer nélkül született baba

Akár egy pusziba is belehalhat a csontvelőtranszpantációra váró baba.

A mindössze négy hónapos Ariella Andrews immunrendszer nélkül született. A súlyos kombinált immunhiány (SCID) rendkívül ritka állapot, mely a baba esetében genetikai hiba következménye. A kislány több mint egy hónapja egy lezárt szobában tölti mindennapjait a londoni Great Ormond Street Kórházban, rengeteg antibiotikumot kap. A kórház és a család most arra vár, hogy életmentő donort találjanak Ariellának. A szülők próbálnak optimisták lenni, és nem feladni a reményt.

Mindketten vérvizsgálatokat végeztettek a múlt héten, így az orvosok genetikai teszteket tudnak elvégezni, hogy megtalálják az Arriella számára megfelelő donort, és le tudják pontosan szűkíteni,  hogy milyen típusú SCID-t kapott. 

„Mivel a lányom télen született, majd nem sokkal később kórházba került, még soha nem tapasztalta meg az igazi napfényt, és ez borzasztó. Annyi dolgot szerettem volna vele csinálni, amíg szülési szabadságon vagyok, de most csomó minden az első dolgai közül a kórházban fog történni, a családom pedig nem látja, ahogy növekszik. De bízom benne, hogy fog kapni donort, megműtik, és végre lesz immunrendszere. Az első dolog, amit akkor teszek, ha kijön, elvinni őt a parkba vagy egy kis családi grill. Szeretném, ha végre napon lenne és megtudná, milyen érzés a friss levegőn lenni. Ő a legjobb dolog, ami valaha történt velem” – mondta el édesanyja.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top