Életmód

Kilencszáz forintba is kerülhet egy szelet az ország tortájából

Egy kiló sertéskaraj árával vetekedhet egy szelet az ország tortájának megválasztott Komáromi kisleány névre keresztelt süteményből.

Július végén kiderült, hogy a Komáromi leányka lett az idén Magyarország tortája, amit Sztaracsek Ádám, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza készítette. A mézes-diós tésztával készült tortába körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér is került. 

A tortát majd az augusztus 20. után kóstolhatjuk meg, viszont a Pénzcentrum szerint mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk, hogy kapjunk egy szeletet a Komáromi kislányból. A lap kalkulációja alapján a 2018-as ország tortájából 900 forint is lehet egy szelet, ami egy kilogramm sertéstarja árával vetekszik.

Fotó: Magyarország tortája 2018

A számításhoz a tavalyi győztest, a SUGAR! Design Cukrászda Balatoni habos mogyorós süteményét vették alapul, amiért  egy szelet most a budapesti Krisztina Cukrászdában 670 forintba kerül, de találtak olyan cukrászdát is, ahol 900 forintot kérnek egy szeletért.

Szerintük legalább ennyit, ha nem többet fognak kérni majd a cukrászdák egy szelet Komáromi leánykáért, aminek árát a minőségi hozzávalók, az újdonság varázsa és az emberek kíváncsisága emeli meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top