Gasztro

Megvan a 2018-as országtorta 6 döntőse

Magyarország Tortáját augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár 12. alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk köszöntésére. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A döntős torták kiválasztását az ipartestület a Sirha Budapest kiállítás szakmai programjaként a Hungexpo G pavilonjában tartotta meg február 9-én. Minden nevezett torta vitrinekben volt kiállítva, a szakmai közönség is megtekinthette őket – számolt be honlapján a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

Idén 28 torta közül választotta ki a zsűri a döntős tortákat:

Aranyalma torta – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Fotó: cukraszat.net

Szimpla – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

Fotó: cukraszat.net

Komáromi kisleány – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Fotó: cukraszat.net

Hunyadi gesztenyés – Sztaracsek Ádám, Jánoska Cukrászda, Komárom

Fotó: cukraszat.net

Velemi vaníliás gesztenye – Marsa Éva Heléna, Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Fotó: cukraszat.net

Hamvas szilva – Bergmann Nándor, Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Fotó: cukraszat.net

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. A második körben a zsűri újrakóstolja a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesz azok tökéletesítésére, végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top