Életmód

Kifogyott a betegszabadságból a rákbeteg történelemtanár, kollégái siettek a segítségére

Áprilisban tudta meg, hogy hármas stádiumú vastagbélrákja van. Azóta küzd az életéért.

Robert Goodmannal, az egyik floridai állami középiskola történelemtanárával áprilisban fordult nagyot a világ, mikor orvosa közölte vele, hogy előrehaladott vastagbélrákja van. „Halálra rémültem a hírtől, nem tagadom” – idézte fel élete legnehezebb napját a CNN-nek Goodman, majd hozzátette, még ugyanezen a napon elhatározta, nem adja fel csak úgy. Hogy küzdeni fog az életéért.

Robert azóta is rendszeresen jár kemoterápiás kezelésekre a Tomsich Egészségügyi és Orvosi Központba. Aztán július közepén rádöbbent, elfogytak a fizetett szabadnapjai. „Rádöbbentem, hogy július 23-ával elfogy a betegszabadságom, és noha még szükségem lenne a kemoterápiára, vissza kell mennem dolgozni.”

Ez volt az a pillanat, mikor Robert úgy döntött, a Facebookon kéri kollégái és barátai segítségét, hogy amennyiben lehetőségük van rá, adományozzanak neki a saját fizetett szabadnapjaikból. „Egészen megdöbbentem, rövid idő alatt milyen sokan reagáltak a posztomra” – mondja Goodman, majd hozzáteszi, azon azonban, hogy az adományozók többsége tanár, egyáltalán nem volt meglepve.

A tanárok már csak ilyenek: mindig adnak. És épp emiatt érzem rosszul magam, mert tudom, hogy olyantól is kaptam napot, akinek nagyobb szüksége lenne rá, mint nekem” – vallja be Goodman, majd hozzáteszi, végül 75 fizetett szabadnapot adományoztak neki a kollégák, amivel nemcsak a következő heteket, de az egész félévet a gyógyulásra fordíthatja majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top