Életmód

Elválasztották egymástól a gyerekükkel utazó meleg házaspárt a repülőtéren

Az elsőbbségi beszállás során csak az egyik apa maradhatott a kislánnyal, miközben a többi pár és család együtt maradhatott.

Egy meleg házaspár, Jeff Cobb és férje San Fransiscóból repült Tajpejbe, és velük volt a 19 hónapos gyerekük is. Az elsőbbségi beszállás során azonban a személyzet azt mondta nekik, hogy mindketten nem mehetnek fel a gépre a családosok csoportjával.

Így csak egyikük szállhatott fel az elsőbbségi beszállás során a kislánnyal. Később, mikor a másik férj is a fedélzetre jutott, megtudta, hogy a többi családot nem választották el egymástól.

Nagyon csalódott vagyok, hogy az EVA légitársaság munkatársai úgy gondolják, helyénvaló szétválasztani az azonos nemű családokat a beszállásnál. Az eset után még egyszer biztosan nem utazom velük

– közölte felháborodottan Jeff Cobb.

Az EVA Air a Twitteren kért bocsánatot a családtól. Azt írták, hogy a vállalatnál zéró tolerancia van a diszkrimináció bármilyen formájával szemben, a sajnálatos eset pedig egy félreértés miatt történt.

A kapunál dolgozó munkatárs ugyanis rosszul tudta, hogy az érintett járaton a tömeg miatt csak egy szülő maradhat egy gyerekkel a felszállás során. Pedig a légitársaság nem korlátozza a gyerekkel együtt utazó felnőttek számát, és az sem számít, milyen kapcsolatban állnak vele.

(Fox News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top