Életmód

Hármas ikrei lesznek a hármas iker nőnek

A hármasiker-terhesség amúgy is nagyon ritka, így pedig különösen.

Hármas ikreket vár a Norvégiában élő, harmincéves Minda Judit. Először a terhessége híre derült ki, később az, hogy ikrei lesznek, a hármasiker-terhességről viszont csak nemrég szerzett tudomást. A hármasiker-terhesség nagyon ritka – csak minden 6400. terhesség ilyen –, az viszont egyenesen csodaszerű, hogy Judit maga is hármas iker.

1987-ben ő és nővérei voltak az első természetes úton született hármas ikrek Csepelen – írja a Blikk. Juditnak egypetéjű és kétpetéjű ikerpárja is van, és valószínű, hogy az ő születendő gyerekei – két lány és egy fiú – közül ketten ugyancsak egypetéjűek lesznek. A lap által megszólaltatott genetikus szerint az ikres családokban ugyan gyakoribb az újabb ikerterhesség, de az ismétlődő hármasiker-terhesség nagyon ritka.

Judit és férje már Instagram-oldalt is indítottak a születendő gyerekeknek. Mivel Norvégiában élnek, az Amélia és Tuva lány-, illetve a Hendrich és Filip fiúneveken gondolkodnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top