Életmód

Táncoló doktor úr fakasztja mosolyra a súlyosan beteg gyerekeket

A nevetés a legjobb orvosság, vallja a kaliforniai Orange Megyei Gyerekkórház orvosa.

Tony Adkins először egy műtét után lábadozó, súlyosan beteg gyereket akart felvidítani táncos magánszámával. Az ötlete annyira bevált, hogy azóta kórházszerte erről ismerik a férfit. A korábban a hadseregnél is szolgáló kaliforniai idegsebészt ma már csak „táncos doktor úrnak” becézik, és várják tőle az újabb produkciókat.

Forrás: Caters

Szeretném megőrizni a gyerekkor varázsát. Ne kelljen a betegeinknek kiszakadniuk a gyerekkorból a betegségük miatt! – mondta Adkins, aki szerint a nevetés amúgy is jó hatással van a páciensek mozgási készségeire. – Nemrég volt egy páciensem, aki a műtéte után nem akart kimászni az ágyából, de mikor felkértem táncolni, velem tartott. Ráadásul utána is sétált egy kicsit a kórteremben, nagyszerű volt látni.

Adkinst ma már név szerint kérik orvosuknak a kórház új betegei, ő pedig azt mondja, karrierje során továbbra is szeretné tánccal felvidítani a pácienseket. (Ladbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top