Életmód

Így lehetnek tiszták és puhák a ruháid egy egyszerű trükktől, és még spórolhatsz is

Az ausztrál takarítási guru szerint alternatív szerek használatával nemcsak pénzt spórolhatunk, de a mosási idő is a felére csökkenthető.

Shannon Lush híres takarítási szakértő Ausztráliában, számos tanácsot adott már arra vonatkozóan, hogyan lehet létrehozni és fenntartani egy tökéletes otthont.

Szerinte csínján kell bánni a mosószappannal és a mosószerekkel is, amiből a több inkább árt, mint használ. A zsíralapú mosószappan fel nem oldódott maradékai károsítják a ruhát, és rossz lesz a tapintásuk. Főleg a törölközőké, amik egy nap után kopogósra száradnak a bennük maradt maradványoktól.

Forrás: pixabay

Azt javasolja, hogy a mosószerekből is csak az előírt mennyiség negyedét használjuk a mosáshoz.

A szárítási idő is felére csökkenthető, ha a szárítógépbe tett ruhák közé egy száraz törölközőt teszünk, amely elszívja a nedvességet a többi törölközőtől.

Lush tanácsa szerint az olajalapú öblítőket ecettel érdemes kiváltani, amelyből két evőkanállal érdemes minden mosáshoz adagolni szintén két evőkanál szódabikarbóna társaságában.

Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top