Életmód

Nőként még nagyobb szükséged van rá! (x)

A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobinképződéshez, valamint részt vesz a normál oxigénszállításban, hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Ennek az állításnak az a magyarázata, hogy a vérünkben az oxigén szállításáért a hemoglobin a felelős. A hemoglobin fémionja pedig a vas. Tehát a hemoglobin képződéséhez vasra van szükségünk. A vörösvértestekben található hemoglobin szállítja a szervezetünket felépítő szövetekhez, sejtekhez a megfelelő működésükhöz nélkülözhetetlen oxigént.
A nőknél gyakrabban van szükség fokozott vasbevitelre, mint a férfiaknál, nemcsak a terhesség időszaka, hanem a havi vérzés miatt is. A menstruáció általában 28 naponta jelentkezik, és 3-5 napig tart. Egyes nők azonban az átlagnál nagyobb vérveszteséggel kísért ciklusokat élnek át. A normális havi vérzés napi 30-50 ml veszteséggel jár, de sajnos nem ritka a 80 ml feletti vérvesztés sem, ami vérszegénységhez vezethet. Sokak számára a 4-5 napos vérzés helyett 7-8 napig tartó menstruáció a jellemzőbb, így ezeknek a nőknek fokozottabb vasbevitelre van szükségük. A normális vérveszteség tehát nem okoz gondot a szervezetnek, ez egy természetes folyamat, de az extrémebb vérvesztésnél bizony gondolnunk kell a vasbevitelre.

A vasat olyan táplálékkal tudjuk pótolni, mint például a belsőségek, spenót, sóska, májkrém, hús, de ha tisztában vagyunk a megnövekedett szükséglettel, akkor érdemes vaskészítményt is szedni. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a tejtermékek, a gabonák és a hüvelyesek  akadályozzák a vas felszívódását.

A C-vitamin azonban fokozza, így a citrusok, a paprika vagy a savanyú káposzta nyugodtan kerüljön az asztalra.

Az Iron VITAL® F folyékony étrend-kiegészítő vassal és vitaminokkal ajánlható minden olyan életszakaszban, amikor a hemoglobinképződés elősegítése szükséges.

–          terhesség idején (amikor a magzat és a placenta növekedéséhez, a vörösvérsejtképzéshez többletvasbevitelre van szükség; a vasszükséglet az első trimesztertől fokozatosan nő, és a harmadik trimeszterben éri el maximumát),

–           szoptató nőknek,

–          erős menstruáció idején,

–          nőknek és férfiaknak is az aktív sportolás időszakában,

–          idősebbeknek,

–          egyoldalú táplálkozás esetén, ilyen a fogyókúra, a vegetáriánus és a vegán táplálkozás.

Az Iron VITAL® F kellemesen gyümölcsös ízű, tartósítószer-, glutén- és laktózmentes, folyékony étrend-kiegészítő jól felszívódó vassal és vitaminokkal.

A jól hasznosuló kétértékű vas felszívódását a készítményben lévő C-vitamin fokozza, és a B2-vitamin is hozzájárul a normál vasanyagcseréhez.

Az összetételben szereplő további vitaminok (B1-, B6-, B12-vitamin és niacin) hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez.

Az Iron VITAL® F nem tartalmaz mesterséges édesítőszert és színezéket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top