Életmód

Nyolcéves betege plüssmackóját is megoperálta a kanadai orvos

A sebész kísérleti eljárást hajtott végre plüssbetegén, amit altatás nélkül, cserébe sikeresen végzett el.

„Hogy mondhattam volna nemet egy ilyen kérdésre” – magyarázta dr. Daniel McNeely a CNN riporterének, miután arról kérdezte őt az amerikai hírcsatorna, miért operált meg egy plüssmackót. A kanadai idegsebész az interjúban elárulta, nyolcéves páciense, Jackson McKie kérte őt fel a műtétre, közvetlenül a saját operációja előtt.

Mint kiderült, McNeely születése óta kezeli Jacksont, méghozzá vízfejűség miatt. A veleszületett rendellenesség miatt a fiúcska agyában időről időre túl sok gerincfolyadék szaporodik fel, amit egy, a koponyájába ültetett sönt segítségével vezetnek el. Dr. McNeely most ezt az orvosi eszközt cserélte ki Jackson koponyájában.

„Mielőtt megoperáltam volna Jacksont, megkért arra, hogy a kis barátját, Little Babyt is műtsem meg.” És így is lett. McNeely kar alatti szakadással diagnosztizálta a plüssmackót, akit végül egy kísérleti eljárással, altatás nélkül, cserébe sikeresen operált meg. A műtétről készült egy megható fotó is, amit Jackson édesapja töltött fel a közösségi oldalára.

Ezt a közzététel óta több ezren osztották meg, amit egyáltalán nem csodálunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top