Életmód

Egy nő rendőrt hívott a bébiszitterre, mert fekete volt

A bébiszitter legalábbis azt állítja, egyértelműen rasszista elfogultság miatt hívtak rá rendőrt.

Az atlantai Corey Lewis vasárnap egy tízéves kislányra és egy hatéves kisfiúra vigyázott, amikor a bevásárlóközpont parkolójában egy ismeretlen fehér nő lépett oda hozzá. Arra kérte Lewist, hadd beszélhessen a gyerekekkel, mert meg akar győződni róla, hogy jól vannak.

Balra Corey Lewis (forrás: Corey Lewis FB)

Lewis ezt megtagadta. A nő ezután a házáig követte őket, majd amikor bementek, rendőrt hívott. A diszpécsernek azt mondta, ellenőrizni kell, hogy nincs-e veszélyben két gyerek. Lewis, aki hivatásos gyerekgondozóként dolgozik, az egész esetet közvetítette Facebook Live-on a telefonjával. A videóját eddig több mint félmillióan látták. Az is látható rajta, ahogy megérkezik a rendőr, és beszél Lewisszal, majd a gyerekekkel. Végül felhívja a gyerekek szüleit is, akik elmondják, hogy valóban ők bízták rá a férfira a gyereküket.

A feljelentő személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. Lewis szerint egyértelműen rasszista előítéletek áldozata lett. (Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top