Életmód

Túl rövid pólója miatt szóltak be a diáklánynak az edzőteremben

Felháborodott posztot írt egy kanadai diáklány arról, hogyan szóltak be neki az egyetemi edzőteremben, mert túl rövid felsőt választott a testedzéshez, megsértve az öltözködési szabályokat.

 „Ma elmentem az edzőterembe, ahová hetente négyszer-ötször lejárok. De most egy rövidebb, fekete pólót vettem fel, mint amit sok más nő is” – írta Facebook-posztjában Kylee Graham, a Prince Edward-szigeti Egyetem állat-egészségügyi hallgatója.

Az edzőteremben az egyetem egyik munkatársa megállította a lányt, és a szabályzatot lobogtatva közölte vele, hogy megszegte az egyetem öltözködésre vonatkozó előírásait, miszerint a fekete sportmelltartók és a mélyen dekoltált trikók ugyanúgy tiltva vannak, mint a csapott aljú pólók.

Graham védekezett, hogy szerinte a pólója nem esik a tiltott ruhaneműk kategóriájába. Az akadékoskodó munkatárs azt mondta neki, hogy rendben, ma még edzhet a „kihívó” szerelésében, de a jövőben húzzon egy pólót a topja fölé.

Edzés után az akadékoskodó munkatárs odament a lányhoz, és bocsánatot kérve azt mondta: „Mialatt edzettél a kollégáimmal megbeszéltük a dolgot, és arra jutottunk, hogy a ruhád teljesen rendben van.” Aztán magyarázkodásba kezdett, hogy csak az egészséges középutat szeretnék megtalálni.

Az egyetemi sportcentrum szabályzata azt írja, hogy az edzőruhának takarnia kell a bordákat. Mivel a lány felsője fedte a bordáit, így az egyetem atlétikai osztálya is bocsánatot kért a túlbuzgó munkatárs nevében Grahamtől.

Viszont Graham ettől nem enyhült meg, sőt. Számon kéri az egyetemen az egyoldalú öltözködési szabályokat és lehordja az egyetem munkatársát azért, mert megvitatta ruházatát a kollégájával, mialatt ő edzett. „Szerinted az rendben van, hogy a testemről beszélgetsz és osztályozod a munkatársaddal, mialatt én edzem? A nőknek így is elég sok gyűlölettel és durvasággal kell szembenézniük az edzőtermekben, szóval állj le” – üzente.

Graham tovább megy: „A kockahas nem szexualizált, a hát nem szexualizált, a mellek sem szexualizáltak, hacsak a nők nem akarják azzá tenni. Álljatok le a nők testének szexualizálásval és hagyjátok őket békében élni!” – üzente a lány, aki azt is kifogásolta, hogy az edzőtermi dress code csak a férfiak szexualitásának kontrollálására van.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top