Életmód

Szépségápolási termékeket vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Hajszárítók biztonságos működését is vizsgálták.

Szépségápolási termékeket és hajszárítókat ellenőrzött az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium – hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

Az országos ellenőrzés során 120 különböző kozmetikai terméket és 12 hajszárítót vizsgáltak meg. A hajszárítók esetében azt ellenőrizték, hogy biztonságos-e a működésük, megfelelő-e az áramütés és túlmelegedés elleni védelmük. A feltételeknek az összes termék megfelelt.

A kozmetikumok esetében a termékek mikrobiológiai jellemzőit, valamint a tartósítószerek mennyiségét vizsgálták, ezek határérték feletti szintje ugyanis bőrproblémákat okozhat.

Az ellenőrzés során két-két sampon és natúrkozmetikum, egy-egy folyékony szappan és pipereszappan nem felelt meg az előírásoknak: volt olyan, amelyik mikrobiológiai szennyeződést tartalmazott, volt, amelyiknek a címkézése nem volt megfelelő, és olyan is volt, amelyiknek a minőségmegőrzési ideje járt le. Ezeket kivonták a forgalomból.

A részleteket erre a linkre kattintva találod meg!

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top