Életmód

Íme Pakisztán talán egyetlen női autószerelője

Uzma Nawaz keményen megdolgozott azért, hogy legyőzze a sztereotípiákat.

A konzervatív Pakisztánban a női autószerelő még ma is olyan ritka, mint a fehér holló. Ez azonban nem tartotta vissza a 24 éves Uzma Nawazt, hogy valóra váltsa élete álmát. A szerelőműhelyben munkálkodó Nawaz látványa a legtöbb vevőt a mai napig meglepi: a legtöbben megrökönyödnek azon, hogy egy ilyen „férfimunkát” egy vékonyka lány is elvégezhet.

YouTube

Pedig Nawaz nagyon jól végzi a munkáját: olyannyira, hogy egy éven belül elő is léptették a Toyota-szervizben, ahol dolgozik. Munkaadója elmondása szerint a fiatal nő éppen olyan megbízható munkát végez, mint bármelyik másik férfi a műhelyben. Ezért pedig nagyon tisztelik a kollégái.

Nawaz gyerekkora óta szerelő akart lenni, és rengeteget kellett küzdenie érte. Saját édesapja sem támogatta, hogy lánya dolgozzon, végül azonban ő is elismerte lánya elhivatottságát, ahogyan kitartó munkájával legyőzte a sztereotípiákat.

Az AFP videót is készített vele, hogy másokat is inspiráljon a története:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top