Életmód

Megnyerte a rekordösszegű lottónyereményt, tönkrement az élete

Az 1,6 milliárd dolláros rekordnyeremény kapcsán érdemes felemlegetni Jack Whittaker történetét.

Csütörtökön jött a hír, hogy az Egyesült Államokban elvitték minden idők legnagyobb lottónyereményét. A telitalálatos szelvényért 1,6 milliárd dollárt, vagyis több mint 450 milliárd forintot vihet haza egy szerencsés dél-karolinai.

Az eset kapcsán több lap, köztük a The Sun is felemlegetett egy híres esetet, amikor a mesés lottónyeremény túlzás nélkül tönkretette egy egész család életét.

Jack Whittaker 2002-ben nyerte meg az addig legnagyobb lottónyereményt, egészen pontosan 314 millió dollárt, ami nagyjából 87,5 milliárd forintnak felel meg. Néhány éven belül mégis tönkrement, a felesége elhagyta, a lánya és az unokája pedig meghalt.

Whittaker első dolga a nyeremény kézhezvétele után az volt, hogy vett egy házat és egy autót Brenda Higginbothamnek, aki eladta neki a nyertes szelvényt. Az ilyen jótékony akcióknak azonban hamarosan vége szakadt, Whittakert pedig felemésztette a gazdagság.

A férfi szórakozásra szórta a pénzét: 2002 szilveszterén például 50 ezer dollárral állított be egy sztriptízbárba, miközben a felesége otthon várta. Whittaker egyre arrogánsabban viselkedett, mintha a pénzének köszönhetően több lenne a többi embernél. Ekkoriban történt, hogy több mint félmillió dollárt loptak el az autójából, és az is, hogy a sztriptízbár dolgozói közül ketten megpróbálták elkábítani a férfit, hogy kirabolhassák.

A család többi tagjára sem volt jó hatással a hirtelen jött gazdagság. Whittaker unokája, Brandi Bragg hamarosan elvesztette az összes barátját, és olyanokkal vette körbe magát, akiket csak a pénze érdekelt. 16 éves korára drogfüggő lett. 2003-ban az egyik volt barátja drogtúladagolásban életét vesztette Whittaker egyik ingatlanában. A következő év decemberében Brandinek nyoma veszett. Két héttel később találták meg a nejlonba csomagolt holttestét. A haláláért senkit sem vontak felelősségre.

Whittaker 2007-re tönkrement. Egy kaszinói alkalmazott, Kitti French beperelte, amiért állítása szerint Whittaker 2003-ban szexuálisan bántalmazta őt. 2006-ban peren kívüli egyezséget kötöttek, 2007-től azonban a férfi már nem tudott fizetni neki.

2009-ben Whittaker lányát, Ginger Bragget, Brandi édesanyját is holtan találták. 2016-ban a férfi otthona porig égett, a ház nem volt biztosítva.

A férfi felesége szerint, aki nem sokkal Brandi halála előtt elhagyta őt, a lottónyeremény tette tönkre a családot. Ebben Whittaker is egyetértett. Azt mondták, azt kívánják, bárcsak összetépték volna a nyertes szelvényt.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top