A házilag is kivitelezhető fogfehérítés titka az almasav. Az almasavat kinyerhetjük például eperből, és némi szódabikarbóna segítségével megszabadíthatjuk fogaink felszínét a bor, a kávé, a tea és az üdítők okozta elszíneződésektől.
A fogorvosok felhívják a figyelmet, hogy ne essünk túlzásokba a házi fogfehérítéssel, mert kárt tehetünk a fogzománcban, és ügyeljünk arra is – ha ezt a módszer kipróbáljuk –, hogy minden fogra egyenletes mennyiségű pépet kenjünk.
A recept nem túl bonyolult
Turmixoljunk le 2-3 darab epret, és keverjünk el benne egy csapott teáskanál szódabikarbónát. Fogkefével kenjük fel a fogak felszínére, hagyjuk hatni 5 percig, majd mossuk le.
TIPP: Kíméletesebb, akár naponta alkalmazható módszer, ha a narancs héjának belső, fehér felével dörzsöljük át a fogak felszínét.