Egészség

4 étel, amely tényleg fehéríti a fogaidat

Nem kell drága fogfehérítőkre költeni, ha ragyogó fogsort szeretnénk, elég, ha az étrendünkkel okoskodunk egy kicsit!

Sajt

Jó hír minden sajtrajongónak! A sajt tele van kalciummal, ráadásul a pH-értéket is felviszi, így megakadályozza a fogak szuvasodását. Arról nem is beszélve, mennyire finom egy guszta sajttál!

Kurkuma

Az ősi ayurvedikus gyógyászatban mindenfélére használták a kurkumát, és egy ideje már köztudott, hogy a fogak fehérítésére is jó lehet. Segíthet az ínygyulladások enyhítésében és a szájszárazságon, és még ragyogóbbak is lesznek tőle a fogak!

Uborka

A hideg uborkaszeletek nem csak a fáradt szemekre jók. Ugyan régóta mondják, hogy a citrom a legjobb fogfehérítő, de savassága miatt nem annyira ajánlott, mint az uborka. Érdemes lehet kipróbálni.

Zöld tea

Ha fehér fogakat akarunk, felejtsük el a fekete teát (a kávéról meg a vörös borról nem is beszélve). A zöld tea ellenben nemcsak egész testünkre lehet áldásos hatással, de a fogaink fehérségét is fokozhatja. A téli hidegben különösen jó ötlet lefőzni egy nagy kancsóval.

 

BrightSide

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top