Életmód

Petíciót írt egy 8 éves kislány, mert nem tetszett neki, hogy csak fiúk vannak a gabonapelyhes dobozon

„Egy ilyen csomagolást látva a lányok azt gondolhatják, hogy nem vagyunk egyenlőek” - írta a kislány, a Kellogg's pedig bejelentette, hogy 2019-től megváltoztatják a grafikát.

Petíciót kezdeményezett egy 8 éves kislány Ausztráliában, hogy az egyenjogúság jegyében változtassák meg a Kellogg’s gabonapelyhek dobozát.

Dalilah Lee azt nehezményezte, hogy kedvenc gabonapelyhe, a Nutri-Grain dobozának hátoldalain kizárólag fiúk szerepeltek, amint különböző „menő dolgokat csinálnak”, például gördeszkáznak, bicikliznek és szörföznek. Dalilah szerint azonban ezt éppen ugyanolyan jól tudják csinálni a lányok is.

Éppen ezért kézzel írt levélben kérte a céget, hogy tegyenek lányokat is a dobozokra. 

Miért nem lehetnek lányok is a dobozon? Ez így nem igazság. A lányok is csinálnak menő dolgokat. Kérem, javítsák ezt ki!

– írta a levélben, amit édesanyja a Facebookra is feltöltött.

Facebook

A Kellogg’s hamarosan válaszolt is a kislánynak: levelükben megköszönték a visszajelzést, és biztosították róla, hogy a javaslatot továbbították az illetékeseknek. Dalilah természetesen nem érte be ezzel a válasszal: petíciót indított a Change.org nevű honlapon, ahol több mint 400-an írták alá a kérelmét.

Mind emberek vagyunk. [Ez a csomagolás] sértő a lányok számára, mivel ők is csodálatos dolgokra képesek. Egy ilyen csomagolást látva a lányok azt gondolhatják, hogy nem vagyunk egyenlőek

– írta a honlapon.

Kitartásának köszönhetően pedig a Kellogg’s végül beadta a derekát: pénteken közleményben jelentették be, hogy 2019-től megváltoztatják a grafikát úgy, hogy lányok és fiúk egyaránt szerepelnek majd a dobozokon.

Dalilah-nak persze további tervei is vannak: elmondása szerint az az álma, hogy egy nap miniszterelnök lehessen!

Change.org

(Fox News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top