Életmód

Irreálisan olcsón lehet várat bérelni esküvőkhöz egy olasz faluban

Aki esküvő előtt áll, gyorsan tárcsázza az olaszországi Roccascalegna polgármesterének számát!

Roccascalegna csodálatos fekvésű, középkori eredetű olasz falu. Mégis az elnéptelenedés fenyegeti, gazdasági mutatói rosszak. Ennek elsődleges oka az, hogy nehéz megközelíteni a falut, a várba pedig semmilyen út nem vezet, oda leginkább csak gyalog lehet fölmenni. De megéri, mert így néz ki:

A falu polgármestere, Domenico Giangiordano most világgá kürtölte, hogy 100 dollárért, vagyis nagyjából 30 ezer forintért ki lehet bérelni a várukat esküvőkhöz. Sőt a helyi termelők ételről és italról is olcsón gondoskodnának. „Nem a pénzszerzés a cél, hanem hogy ezzel a különleges helyszínnel megreformáljuk a térség gazdaságát. Olyan elit közönséget akarunk idevonzani, amely értékeli az ilyen apró, a nyüzsgéstől távoli helyeket” – nyilatkozta a polgármester a CNN Travelnek.

Roccascalegna vára (forrás: Wikipédia)

Roccascalegna váráról egyébként az a falusi legenda járja, hogy Corvo de Corvis báró hamvai a mai napig a kínzókamrában vannak, évszázadokkal ezelőtt ugyanis egy feldühödött férj leszúrta az első éjszaka jogával élni kívánó bárót.

(via hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top