Életmód

Még csak 11 éves, de már 210 centi magas a lány

Szülei mindketten profi kosarasok, 2 méter feletti magassággal.

A 11 éves Zhang Ziyu egy általános iskola hatodikos tanulója a kínai Csinanban, ám ezt ránézésre bizony nehéz elhinni róla, a lány ugyanis már 210 centiméter magas. 

Ziyu szülei mindketten profi kosarasok, és magasabbak 2 méternél, így a genetikának egészen biztosan szerepe van abban, hogy a kislány ilyen magas, ám ebben a korban a 210 centis testmagasság még így is nagyon szokatlan. A lány kicsi korától kezdve magasabb volt a kortársainál, az első osztályt például 160 centisen kezdte. A kínai hatodikos lányok átlagmagassága egyébként 138 centi.

Zhang Ziyu

Zhang már magasabb egy átlagos NBA-játékosoknál is, és ha legnagyobb kedvence, LeBron James mellé állna, bizony nála is magasabb lenne, az amerikai sztárkosaras ugyanis „csak” 203 centi. Szüleihez hasonlóan egyébként Zhang Ziyu is tehetséges kosárlabdázó.

Egy átlagos kínai hatodikos lány 138 centi magas

A világ legmagasabb kislányának Guinness-rekordját hivatalosan jelenleg a 12 évesen 188 centiméter magas  Sophie Hollins tartja. Azt azonban nem tudni, hogy Ziyu meg akarja-e pályázni a címet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top