Életmód

Újra jár az adventi fényvillamos

Csütörtök estétől egészen januárig újra jár Budapesten az adventi fényvillamos.

Három és fél kilométernyi fényfüzérrel díszítették fel idén az adventi fényvillamost, ami egész pontosan 39 200 ledet jelent. Ez a tizedik év, hogy a BKV útjára indítja a fényvillamost, amely zömmel a 2-es és a 19-es vonalon fog közlekedni, de megjelenik a metrópótló vonalon is, színfoltja lesz a következő hetekben a városnak.

MTI/Balogh Zoltán

Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a fényvillamost elindító sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jármű egyedülálló látványossága Budapestnek, sok külföldi is megcsodálja.

Fényfüzérekkel feldíszített Ganz UV típusú adventi fényvillamos a fővárosi Balassi Bálint utcában 2018. november 29-én – MTI/MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

A Ganz UV típusú nosztalgiajárművön érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni.

A két motorkocsiból álló UV szerelvény november 29. és 2019. január 6. között – december 24. és december 31. kivételével – naponta közlekedik 16 órától 21 óra 30-ig a BKK-menetrendben jelzett vonalakon.

MTI – MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top