nlc.hu
Életmód

Sok a fertőzött a BKV-nál, leállhat a 2-es metró

Főpolgármester-helyettes: Ha még két ember megbetegszik, leállhat a 2-es metró

Veszélyben a fővárosi tömegközlekedés, és ebből is elsősorban a 2-es metró közlekedése, ugyanis olyan sokan fertőződtek meg a dolgozók közül, hogy az már komoly fennakadást okozhat.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes az ATV A nap híre című műsorának vendégeként számolt be arról, hogy rengeteg a beteg a BKV-nál, és ez érinti a metróforgalom-irányítást, a buszvezetőket és a villamosvezetőket is. A metrónál akkora a baj, hogy amennyiben még két ember kiesik, le kell állítaniuk a 2-es metrót, mert nem lesz elég ember a biztonságos üzemeltetéshez.

A 2-es metró szerelvénye a Déli Pályaudvar állomáson (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

A 2-es metró szerelvénye a Déli Pályaudvar állomáson (MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Egy ilyen esetben pótlóbuszokkal kellene megoldani a metróközlekedés pótlását, csakhogy a buszsofőrök között is rengeteg a beteg, ezért ez is akadályokba ütközne. A főpolgármester-helyettes szerint a hulladékszállítás (egy FKF telephelyet már be kellett zárni) és a takarítás is veszélybe került a sok fertőzött miatt. Tüttő Kata elmondta, hogy folyamatosan kérték, hogy a közszolgálatot biztosítók minél előbb kaphassanak védőoltást, és ehhez felajánlották azt is, hogy a Fővárosi Önkormányzat megszervezi az oltást, mert a fővárosi cégek képesek arra, hogy beoltsák a dolgozóikat, de egyelőre nem kaptak segítséget.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top