Életmód

Ezeket a melltartókat soha többet ne vedd fel, többet ártanak, mint használnak

A tiltólistás darabok mellett hoztunk pár olyan típust is, amit – a tévhitekkel ellentétben – nyugodt szívvel hordhatsz.

Szóval a melltartó. Sokáig azt hittem, sosem fogom elfelejteni életem első IGAZI kapcsos-pántos melltartóját, elvégre akkor azt a felnőtté válásom első biztos jeleként azonosítottam. Erre tessék, most itt ülök, és még ahhoz is erősen törnöm kell a fejem, hogy ha mást nem is, legalább azt fel tudjam idézni, hány éves voltam, mikor ezt a bizonyos darabot magamra kapcsoltam. Nem megy. Tizenpár, saccperkábé.

Nincs mit szépíteni, tényleg semmire nem emlékszem az első melltartómmal kapcsolatban. Sem a fazonjára, sem a mintájára, semmire. Csak egy dolgot nem felejtettem el: azt a gigantikus csalódást, amit akkor éreztem, mikor először nyomtam le benne egy teljes sulinapot. Merthogy az ádáz holmi viszketett is, vágott is, nyomott is, szóval olyan kényelmetlen volt, mint a franc, és bár hősiesen tűrtem, el se tudtam képzelni, hogy lehet, hogy anyukám – és a többi felnőtt nő – egész napokat bír ki benne.

Azóta persze már voltak relatíve kényelmesebb darabjaim, sőt, olyanok is, amikre még most is, hosszú évek távlatából is hálás szívvel gondolok vissza. Mégis. A melltartóval kapcsolatban, nagy általánosságban egyetlen kellemes és pozitív élményem van: a felszabadulás, amit akkor érzek, mikor egy hosszú nap után, végre lepattintom magamról.

Aztán a minap elém került a Brightside cikke, ami nem kisebb dologra vállalkozott, mint, hogy osztályozzon mindenféle fellelhető és formájú melltartót (aszerint, hogy jót vagy épp rosszat tesznek-e a testnek), és megvilágosodtam: egész idáig ugyanis mindig olyan fazon mellett tettem le a voksomat, ami szerkezeténél fogva nem lehet kényelmes, sőt még rosszat is tesz az egészségnek. Lehet, hogy mostantól megszeretem a melltartókat?!

Melltartók, amiket olyan messzire kerülj el, amilyen messzire csak lehet:

  • A melltartó, ami nem tart semmit
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Cheekfrills Bralette Size - UK 6/8 Price - ₦700 #thriftandflirt #bralette

Bralette, Lingeries,SwimWears (@thriftandflirt) által megosztott bejegyzés,

  • A melltartó, ami nem a méretednek megfelelő

melltartó rossz méret

Kép forrása: Brightside

  • A 100% műszálas anyagból készült melltartó

műszálas melltartó

Kép forrása: Brightside

  • A felragasztható melltartó
  • A műanyag melltartó

Melltartók, amiket nyugodtan hordhatsz (ha nagy műgonddal kiválasztottad a megfelelő méretet):

  • Push-up melltartó
  • Elöl kapcsos melltartó
  • Pánt nélküli melltartó
  • Sportmelltartó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top