Életmód

Ülősport? 4 gyakorlat, amit munka közben is simán meg tudsz csinálni

Ha nincs időd napközben a sportolásra, estére pedig már úgy elfáradsz, hogy legszívesebben csak a kanapén ücsörögnél, akkor erősítsd magad az irodában! Így időt és pénzt is megspórolhatsz, ráadásul a testedet is erősíted.

Minden időt kihasználnál a sportolásra? Munkahelyeden is edzenéd magad? Miért is ne? Mutatjuk a tornagyakorlatokat, amelyeket az irodai íróasztal mellett, kényelmesen ülve is elvégezhetsz. A végeredmény pedig: feszesebb lábak, kemény popsi és tónusosabb karok. Ha te is a sokak közé tartozol, akik napi 8-10 órában ülőmunkát végeznek, akkor mindenképpen neked találták ki ezeket a gyakorlatokat.

1. Hasizomgyakorlat az íróasztal mellett

Ha eddig azt hitted, hogy a hasizmozáshoz szükség van hanyatt fekvésre és polifoamra, akkor tévedésben vagy. Még csak le sem kell feküdnöd a padlóra, elég ha az asztal mellett ülve emlegeted a lábadat. Íme a gyakorlatok:

  • Páros lábemelés nyújtott lábbal (kezeddel kapaszkodhatsz a szék szélében)
  • Hajlított lábemelés, váltott lábakkal (ne dőlj a széktámlának!) 

2. Feszes popsi

Szinte észrevétlenül erősítheted fenekedet és hozhatod bomba formába farizmodat az irodában is. A széken ülve feszítsd meg majd engedd el fenékizmaidat. Ismételd jó párszor. Csinálhatod felváltva is: egyszer a jobb oldali, egyszer a baloldali farizmodat feszítsd meg.

3. Lábizom ebédszünetben

Még mindig nem kell elhagynod az íróasztalt és még csak fel sem kell állnod.

  • Dőlj hátra a szék támlájának, kapaszkodj meg a szék szélében és már emelheted is a bal lábadat, majd körözz vele jobbra és balra is. Ismételd meg ezt a másik lábaddal is.
  • Mindkét lábadat egyszerre előrenyújtva keresztezd őket a levegőben ezt is ismételd meg 20 alkalommal.

4. Izmos karok

A nők legnagyobb rémálmát, az integetés közben lötyögő karizmokat tudod elkerülni ezekkel a feladatokkal. Fel ne állj a székről!

  • Támaszkodj az asztal lapjára vállszélességben és egyenes háttal csinálj „fekvőtámaszokat” 
  • Ugyanezt a gyakorlatot végezd el szélesebb kartámasszal.

Ha végeztél ne feledkezz meg a nyújtásról, hiszen ez az ülő gyakorlatoknál is nagyon fontos.

5 Minute Abs Desk Workout | Exercises For a Flat Belly

This 5 minute seated abs workout is perfect to tone your tummy and burn fat in class or at work! I love these moves if you are short on time or want to get a flat stomach all day long! ♥ Join the LSF Community & be part of #teamLSF !

12 Core Strengthening Exercises You Can Do In The Office (WITHOUT LEAVING YOUR SEAT)

Try ANY of these 12 exercises while you're still stuck in the office! Finally, you can have a stronger core than before... Without needing to go to the gym or lay out a yoga mat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top