Életmód

Otthagyta az árufeltöltői állását, milliárdos YouTube-sztár lett

Daniel Middletont 21 millióan követik a YouTube-on, elképesztő összeget keres azzal, hogy játszik.

Mesébe illően alakult egy huszonéves brit fiatalember élete: hat évvel ezelőtt otthagyta az árufeltöltői állását a Tescóban, hogy videójátékokkal játsszon. A váltás annyira jól sikerült, hogy mára multimilliomossá vált.

Először csak hobbi volt nála a videójátékozás, aztán hamar kinőtte magát a dolog. A világ egyik legsikeresebb YouTube-sztárja lett a videóival, amelyeken főként a Minecraft nevű videójátékkal játszik.

Daniel Middleton óránként 7 fontot kapott a Tescónál. A játékkal most 18 millió fontot, nagyjából 6,5 milliárd forintot keresett. DanTDM nevű csatornájának 21 millió követője van, a videóit pedig 14 milliárd alkalommal nézték meg.

View this post on Instagram

21 mil. thanks 🙃💎💙

A post shared by DanTDM (@dantdm) on

A YouTube-on megjelenő hirdetésekkel eleinte 250 fontot, 90 ezer forintot keresett havonta. De hamar óriásira ugrott ez az összeg.

Csak bámulsz arra a rengeteg pénzre, és felteszed a kérdést: »Mi a fene folyik itt?«

– mondta Daniel Middleton.

Szerinte a népszerűséghez szükség van egy bizonyos szintű játéktudásra, de nem ez a legfőbb oka, hogy millióan nézik. Sokszor ha valamit rosszul csinál, az viccesebb, mint ha mindent tökéletesen végrehajtana.

A videóit főleg gyerekek nézik, de Daniel nagyon odafigyel arra, hogy mit oszt meg a neten. Azt mondja, óvatosnak kell lenni, mit oszt meg az ember, mert ha valamit kiteszel a netre, az örökre ott marad. Sosem tudhatod, ki mentette le titokban. És ez nem csak a YouTube-sztárokra igaz.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top