Életmód

Segítenél? Bérelj virágos rétet fillérekért!

Egy német gazdálkodótól jött a hiánypótló ötlet.

Egy bajor gazdának elege lett abból, hogy az internetezők csak aláírásokkal támogatják a környezetvédelmet. Most cselekvésre buzdítja azokat, akiknek fontos a környezet – írja az AgroTrend német hírforrások alapján.

Peter Bodendörfer gazdálkodó a „Mentsék meg a méheket” nevű aláírásgyűjtés nyomán jutott erre az elhatározásra, és egy apróhirdetésben szembesítette az embereket azzal, hogy szép dolog a nemes ügyek melletti kiállás, de még jobb lenne, ha tennénk is valamit, a „zöld lelkiismeret” ugyanis – szerinte – az aláírás után megszűnik.

Bodendörfer célja, hogy egy virágos rétet hozzanak létre egy korábban intenzíven használt szántóterületen, ebben kéri most az emberek segítségét.

A terület szélén elhelyezek egy táblát, amelyen feltüntetem az Ön segítségét, és megnevezem a vetett növényfajokat. Természetesen a terület 100%-ban biogazdálkodású. 50 euróért lehet örökbe fogadni egy 100 m²-es virágzó területet, amiről tanúsítványt is kapnak az adományozók. A megállapodás 2 évre szól, amely igény szerint meghosszabbítható. Ne csak a papíron segítsen, inkább cselekedjen!

– áll a hirdetésben.

Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top