Életmód

10 szexmítosz, amit simán cáfolunk

Az egész életünk tele van „városi legendákkal” és téves hiedelmekkel. Ez a szexre még inkább igaz, kezdve azzal, hogy kétféle női orgazmus létezik, egészen addig, hogy „a méret a lényeg”. Számoljunk le a mítoszokkal, hogy önfeledten átadhassunk magunkat az élvezeteknek!

Az egyik legfrekventáltabb téma, amely elkísér bennünket a kamaszkortól kezdve. Sokat foglalkoztat bennünket, van, aki nem szeret róla beszélni, van, aki vicces poénok közé ágyazza, van, aki kiteregeti azt is, amit nem kéne, de lehet, hogy éppen ezért tele van sejtelmes, félreérthető mítoszokkal. Ezek legtöbbje pedig tudományosan totális megalapozatlan szextévhit.

1. Az előjáték csak a nőknek jön be

Simogatások, csókok érintések. Az előjáték, a gyöngéd szex gyakran csajos dolognak van felcímkézve, ez sokáig volt így, míg a szexben a vad, „macsós” vonal dominált a férfiak részéről. Manapság azonban már sokkal inkább előtérbe kerülhet a férfiak feminin énje szex közben is, ami persze nem egyenlő a férfiatlansággal. Egy igazi, érzelmi kapcsolaton nyugvó szexuális együttlétben mindkét fél igényli a gyöngéd ölelést (is).

2. A férfi a szex miatt, a nő a szerelemért csal meg

Az egyik legnagyobb közhely, hogy ha egy nő lép félre, akkor ő a szívét és az érzelmeit követi, míg a férfi csupán kalandot keres. A megcsalás alapja mindkét nemnél egyaránt a fizikai vonzalom egy harmadik fél irányában. Nőkkel is előfordult már, hogy egyéjszakás kaland miatt léptek félre.

3. A méret a lényeg

Az egyik legrégebbi hiedelem, mely néha megrémíti, gúzsba köti a férfiakat, hogy megfelelő méretekkel rendelkeznek-e. A szuperpasi ugyanis ott nem lehet méreten aluli, ez valószínűleg a pornófilmek által belénk ültetett kényszerképzet, hisz ott extrákkal megáldott férfiak szerepelnek a látvány kedvéért. Azt azonban tudnunk kell, hogy a való életben nem kell ahhoz óriás méretekkel rendelkezni, hogy a hölgypartnernek örömet szerezzenek.

4. Csak az együtt megélt orgazmus tökéletes

Persze a filmekben jól néz ki, hogy vad szeretkezést követően együtt jut el a két főhős a csúcsra. A való életben az nincs mindig így, sőt. Az orgazmus hajszolása és időzítése csak elrontja az együttlét boldog spontaneitását.

5. Az orális szex a férfiak kiváltsága

Ezt nem minden nő gondolja így, sőt szuper előjáték mindkét fél számára, hogy megfelelő hangulatba kerüljenek.

6. Terhesség alatt tilos a szex

Sokan félnek attól, hogy baja lesz a babának vagy az anyukának. Ezeket a tévhiteket már sok nőgyógyász cáfolta, így nem kell 9 hónapig teljes önmegtartóztatásban élni ahhoz, hogy minden rendben legyen a terhességgel. Ha tehát nincs különösebb indok, ami ezt ellenezné, akkor már csak a legkényelmesebb pozitúrát kell megtalálni.

Terhesség alatt nem tilos a szex

7. Kétféle női orgazmus van

Ezek pedig nem más, mint a csikló- és a hüvelyorgazmus. Pedig ez is téves, orgazmus csak egy van. Az öröm érzete az agyban keletkezik, attól függetlenül, hogy ezt melyik testrészünk stimulálása váltja ki.

8. A női orgazmus biztos jelei

Míg a férfi orgazmus eléggé könnyen beazonosítható, a nőknél ez valahogy átment misztikusba. Vannak férfiak, akik szerint csakis akkor érkezett el a pillanat, ha a partner rángatózik vagy kipirosodott, esetleg sikongat. A valóságban minden nő másképp éli meg ezt a pillanatot, nincs rá egy standard jelrendszer.

9. A férfi nem tudja eljátszani az orgazmust

Egy amerikai kutatás szerint 10 férfiból 3 már megjátszotta az élvezetet legalább egyszer az életében (a nők esetében ez 10-ből 7). Természetesen nehezebb dolguk van, hiszen elég erőteljes jelei vannak a férfiorgazmusnak, de nem lehetetlen.

10. A maszturbálás rossz

Ez egy igencsak régi tévhit, mely a bűntudatunkra alapozva hirdette, hogy a saját örömszerzés nemcsak megbetegít, de képtelenné is tesz a társas együttlétre a későbbiekben. Ennek mára pont az ellenkezője igaz, maszturbálás során legalább jobban megismerjük a saját testünket és reakcióit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top