Út a babáig Babát várok
Szponzorált tartalom

Szex terhesség alatt – mire figyelj oda?

Szex a terhesség alatt? Naná!

A terhesség alatt sok nő nehezen éli meg a szexet, míg egy gyerek ott növekszik a hasában. Vajon ő is érzi? Mit szabad és mit nem? Nem könnyű dolog, hiszen attól, hogy anyuka leszel, még nő is vagy, és erre érdemes is időnként emlékeztetned magad. Mutatjuk, mi az, amire érdemes odafigyelni a terhesség alatti szexet illetően.

Biztonságos szexelni a terhesség ideje alatt?

A legtöbb nő, akinek komplikációmentes terhessége van, egészen a magzatvíz elszivárgásig, vagy amíg nem kell a szülőszobára mennie, nyugodtan élhet nemi életet. Sőt! Persze lehetnek szövődmények vagy bizonyos problémák, amikor vigyázni kell, de ezt úgyis elmondja adott esetben az orvosod. 

Károsítja a magzatot a szex?

Nem, nem sérül meg, emiatt egyáltalán nem kell aggódnod. A magzatburok és a méh erős izmai védik a babát, illetve a méhnyakat elzáró nyálkacsavar megvédi a magzatot az esetleges fertőzésektől is. 

A szex be tudja indítani a szülést?

Nem, ha normális, alacsony kockázatú terhességről van szó. A szexuális stimuláció vagy az orgazmus nem indíthatja el a szülést, és vetélést sem okozhat. Bár az orgazmus enyhe méhösszehúzódásokat okozhat (ahogy a mellbimbó stimulálása is), az összehúzódások általában ideiglenesek és ártalmatlanok.

Más a szex a terhesség alatt?

Sok nő szerint más érzés szexelni a terhesség ideje alatt. Van, aki jobbnak, van aki kevésbé élvezetesnek találja. A megnövekedett véráramlás a medence területén vértolulást okozhat a nemi szervekben, és ez a stimuláltabb, intenzívebb érzés növelheti a szexuális örömet. Amiről sokan számolnak be, az az orgazmus alatti enyhe hasi görcsök, amit a már említett összehúzódások miatt érezhetsz. Enyhe kellemetlenséget okozhat – főleg az első trimeszterben – még a mellek érzékenysége, de ez valószínűleg elmúlik később.

Az orális szex biztonságos, amikor terhes vagyok?

A legtöbb esetben igen, biztonságos. A nő kényeztetése rendben van, de a genitális területre fújva nem. A hüvelybe való levegő befújása légembóliát okozhat (a levegőbuborék a vérkeringésbe kerül). Ez ritkán történik, de életveszélyes lehet rád és a babádra nézve is.

További érdekességek: Babycenter

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top